Spørsmål og svar:

 

Jeg tilhører ikke Metodistkirken - kan jeg melde meg på Sommerfesten?

Ja, det kan du. Alle er hjertelig velkommen.

 

Hva er forskjellen på Sommerfesten og leir?

Sommerfesten er for de voksne, mens leirene er for barn og ungdom. Vi er på samme sted, men har ulikt program fra dag til dag. Sommerfesten planlegges og arrangeres av en komité som er satt sammen av både ansatte og frivillige i Metodistkirken. Leirene planlegges og arrangeres av Metodistkirkens barne- og ungdomsforbund (MBU). Leirene har egen leirsjef og egen leirprest, i tillegg til ledere.

 

Kan jeg sende barnet mitt alene på leir?

Fra det året man begynner i 8. klasse (Tenleir) kan man være alene på leir. De barna som deltar på Junior må ha en foresatt/voksen i nærheten ved behov. Minior vil variere om foresatt er med eller ikke, ut ifra alder og trygghet.

 

Er voksne og barn sammen i løpet av dagen?

Vi har en fellessamling på formiddagen hver dag. Utenom det vil det variere fra dag til dag om vi har felles aktiviteter og treffpunkt.

 

Kan jeg melde meg på Sommerfesten selv om jeg ikke har barn?

Ja, det kan du. Sommerfesten er for voksne både med og uten barn. Det er egne samlinger for voksne (seminarer, aktiviteter, kafé, kveldsmøte). 

 

Hva kan man få kjøpt i kaféen?

Det vil være mulig å kjøpe både mat, noe søtt og diverse kald og varm drikke. Meny blir lagt ut etterhvert.

 

Kan man melde seg på bare én dag?

Om du som voksen ønsker å komme én dag vil det være drop-in. Da kommer du den dagen som passer for deg, og du trenger ikke melde deg på i forkant. Drop-in koster 250 kr. Mat vil du kunne kjøpe i vår kafé.

Om du ønsker å delta kun på Misjonsfest vil det være gratis for alle. 

 

Hva er misjonsfest?

Misjonsfest, også kalt misjonsmarked, er et arrangement som skjer en av dagene på Sommerfesten. Om du ønsker å komme kun til dette arrangementet, så er du selvfølgelig hjertelig velkommen til det. Det vil bli marked, utlodning, kafé, underholdning og misjonsløp. Inntektene på Misjonsfesten vil i år gå til 

 

Tidligere år har jeg opplevd å gå mye alene, og jeg er redd for at det skjer i år også.

Det er flere som har gitt tilbakemelding om dette fra tidligere år, og det ønsker vi å gjøre noe med. Under måltidene legger vi opp til at de voksne spiser sammen slik at det blir mulighet for samtale rundt bordet. De barna som er deltakende på Junior-, Tweens- og Tenleir spiser sammen med sine leirledere på et annet tidspunkt. Under noen av seminarene og noen av aktivitetene vil det bli lagt ekstra til rette for det sosiale fellesskapet. Kaféen vil være et naturlig sosialt treffpunkt.

 

Må man være med på alt som står i programmet?

Alle organiserte og uorganiserte aktiviteter er helt frivillig. Du deltar på det du selv ønsker og har stor frihet til å velge bort eller legge til innhold i dagen.

 

Er det tilrettelagt for barnevogn og rullestol på stedet?

Ja, det er tilrettelagt for fremkomst både inne og ute. Det er litt avstander på området mellom internat, cafe og møtesal, men det er mulig å kjøre bil til døra. Det er viktig at du gir beskjed i påmeldingen om ulike behov, så gjør vi det vi kan for å imøtekomme dette.